Çocuklardan Ellerinizi Çekin

 

Çocuklardan Ellerinizi Çekin

 

Son günlerde medyada, daha önce pek çok cemaat ve tarikatta farklı örneklerini gördüğümüz olaylara benzer biçimde,  İsmailağa Cemaatiyle bağlantılı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızının altı yaşındayken cemaat üyesi Kadir İstekli ile “evlendirilerek” yıllarca tecavüze uğradığına ilişkin haberleri görülmektedir. Altı yaşındaki bir kız çocuğunu sözde bir nikahla evlendirip gelin yapanların sapık elleri o çocuğun üzerinde dolaşmaktadır ama sadece onların elleri yoktur.. 

 

‘Küçük yaşta çocuklarla evlenilebilir’ diyen sözde hocaların elleri de o çocuğun bedenine uzanmaktadır. ‘Okul öncesi çağdaki çocuklara din eğitimi verilebilir’ diyenlerin de elleri vardır. 

 

‘Kızlarınızı okula göndermeyin’ diyerek onları eğitim hakkından mahrum edenlerin  elleri de vardır. 

 

Tarikatları 1925 yılında kapatan Cumhuriyetin tüm değerleri gibi bunu da yozlaştırıp tarikat ve cemaatlere yol verenlerin elleri de uzanmaktadır o küçük bedene. Medeni kanunu uygulamayıp çocukların dini nikahla evlenmesine izin verenlerin elleri yanında imamların müftülerin kıydığı nikahları kabul edenlerin elleri de vardır. 

 

İstismarcıları kollayarak çocuk ve kadın istismarını meşrulaştıranların elleri de uzanmaktadır o çocuğun bedenine. 

 

Şekli, içeriği belli olmayan bir biçimde denetlenemeyen medrese tipi okulları kuran ve kollayanların elleri yanında, insan beynini dumura uğratan, ezberciliği körükleyen eğitimleri, icazet töreni gibi ritüellerle özenilecek bir şeymiş gibi yaygınlaştıranların da elleri vardır. 

 

Bu haberlerden rahatsız olarak ‘ailenin mağdur olduğunu’ söyleyenlerin ellerinin yanında, laiklik ilkesini yok edenlerin de elleri vardır. 

 

Biz YKKED olarak; ülkemizde tarikat ve cemaatlerin ellerindeki tüm çocukların güvenliğinden kaygılıyız. Ülkemizin laiklikten adım adım uzaklaşmasından onun yerine şeriat ilkelerinin yaşama geçirilmeye çalışılmasından kaygılıyız. 

 

Çocuklara uzanan ellerin yerine, onlara sevgi ile pedagojik ilkelerle yönelinmesinin, eğitimin dini değerlerden kurtarılmasının, öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin liyakata göre seçilmesinin daha doğru olduğunu biliyoruz. 

 

Tarikat ve cemaatlerin, yatılı Kur’an kurslarının kapılarının kapatıldığı, dini vakıfların eğitimden elinin çekildiği, laik ve demokratik bir ülkede yaşamak istediğimizi söylüyoruz.

 

   YENİ KUŞAK KÖY ENSTİTÜLÜLER DERNEĞİ GENEL MERKEZ VE ŞUBELERİ 

 

 

Kısaca YKKED

“Bizler, Cumhuriyetimizin en önemli eğitim projesi olan Köy Enstitüsü çıkışlılarının, kurucularının, çalışanlarının yakınları olarak yan yana gelip.